فراموشی واژه ها را فراموش کنید

فراموشی واژه ها

ﻫﻤﻪی ﻣﺎ در زﻧﺪﮔﯽ، ﻧﻘﻄﻪی ﺷﺮوﻋﯽ دارﯾﻢ. ﻧﻘﻄﻪای ﮐﻪ از آن ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﺑﺮای ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﺗﻼش ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ و ارزش وﻗﺖ ﺧﻮد را ﻣﯽ داﻧﯿﻢ. فراموشی واژه ها را فراموش کنید عنوان مقاله امروز ما است که می تواند بسیار بسیار به شما کمک کرده و راه های موفقیت بیشتر و افزایش حافظه را برای شما باز کند. 

امتحان دادن برای یادآوری فعال

امتحان به یادآوری فعال به معنی در معرض پرسش قرار گرفته شدن و تلاش برای یادآوری پاسخ است. این مفهوم دقيقه دربرابر مطالعه ی منفعل قرار دارد؛ مطالعه ی منفعل یعنی می خوانیم، می بینیم یا گوش فرا می دهیم بدون اینکه توقف کنیم و ببینیم که آیا پاسخ را می شناسیم یا خیر؟ تحقیقات نشان داده است که امتحان یادآوری فعال در ساختن خاطرات از مطالعه ی منفعل بسیار قوی تر است. می توانید از راهکارهای ساده ترین روش های فعال نگه داشتن مغز هم استفاده کنید.

فراموشی واژه ها را فراموش کنید

فراموشی واژه ها را فراموش کنید

دو دلیل برای این امر وجود دارد:

  • عمل یادآوری چیزی، حافظه را تقویت کرده و احتمال اینکه بتوانیم بعدا دوباره آن را به خاطر بیاوریم افزایش خواهد داد. مقاله سریعترین روش افزایش قدرت حافظه می تواند در این زمینه به شما کمک شایانی کند. 
  • وقتی که نمیتوانیم به سؤالی پاسخ بدهیم، بیانگر این است که نیاز داریم به آن موضوع بازگشته تا آن را مرور کنیم یا دوباره برای یادگیری آن سعی کنیم.

شما احتمالا در سال های مدرسه با امتحان یادآوری فعال بدون اینکه متوجه باشید روبه رو شده اید. زمانی که آموزگاران خوب تعدادی پرسش برای پاسخگویی بعد از خواندن یک مطلب به شما می دادند، یا شما را وادار به دادن امتحان بررسی پیشرفت هفتگی می ساختند، فقط صرفا به دنبال اینکه بفهمند شما مطلب را درک کرده اید یا خیر نیستند. با امتحان کردن شما، آنها در حال افزایش احتمال یادآوری مطالب در آینده هستند.

یک راه خوب برای وارد کردن امتحان یادآوری فعال در مطالعات خود، استفاده از فلش کارت است. در فلش کارت های سنتی، پرسشی را در یک سمت کارت و پاسخ را در سمت دیگر کارت مینوشتید. با نچرخاندن کارت تا هنگامی که به پاسخ فکر نکرده اید، می توانید مطالب را مؤثرتر از آنچه که نگاه منفعل اجازه می دهد بیاموزید.

 

مطالعه کنید  ساده ترین راه برای یادگیری زبان انگلیسی

  و اما به خبر خوب و البته مهم!!!

   قبل از اینکه ادامه مقاله رو بخونی یه هدیه خوب دارم برات!!!

  آیا تو هم جزو اون افرادی هستی که تا امتحانش رو می ده همه حفظیات از سرش می پره؟!

  خوب جایی اومدی😊

ولی نگران نباش. فراموشی تموم شد با کامل ترین و جامع ترین منبع تقویت حافظه با مرد حافظه ایران!!!

 

 یا ازش استفاده کن یا فراموشش کن

مغزهای ما ماشینهایی کارآمد هستند و به سرعت از اطلاعاتی که مفید به نظر نمی رسد صرف نظر میکند. احتمالا شما هم چیزی را که برای ناهار در دوشنبه دو هفته ی گذشته خوردید اکنون به یاد نمی آورید، چون این اطلاعات معمولا مفید نیستند. اما اگر به رستورانی فوق العاده در آن روز رفته باشید و دو هفته ی گذشته را هم مشغول تعریف کردن از آنجا برای دیگران بوده اید، احتمالا با جزئیات روشن آن را به یاد دارید.

این قانون چگونه عمل می کند؟

قانون «یا ازش استفاده کن یا از دستش بده» مغز، به هر چیزی که یاد می گیریم اعمال می شود. اگر بعد از ظهری را صرف یادگیری تعدادی اصطلاحات علمی کرده باشید و سپس به این مطالب به مدت دو هفته فکر نکنید، احتمالا تا الان اکثر آنها را فراموش کرده اید. در حقیقت، مطالعات نشانگر آن است که ما ۷۵ درصد مطالبی را که یاد می گیریم در بازه زمانی ۴۸ ساعت فراموش می کنیم.

فراموشی واژه ها را فراموش کن

فراموشی واژه ها را فراموش کن

این حقیقت می تواند بسیار ناامید کننده به نظر برسد، مخصوصا هنگامی که در حال یادگیری حجم زیادی از اطلاعات هستیم. اما راه حل ساده است: مرور.

مرور چه تاثیری بر روی فراموش نکردن واژه ها دارد؟

با مرور اطلاعاتی که تازه یاد گرفته ایم، می توانیم میزان فراموشی را به شکل قابل توجهی کاهش دهیم. تنها مشکل این است که مرور سنتی خیلی کاربردی نیست. اگر از فلش کارت کاغذی استفاده می کنید، مرور همه آنها اگر فقط ۳۰ تا از آنها را برای مرور داشته باشید بسیار راحت است، اما افزایش سریع تعداد فلش کارت به ۳۰۰ یا ۳۰۰۰ ، مرور را بسیار دشوار خواهد کرد.

 تکرار تأخیری

اثر تأخیر توسط روانشناسی آلمانی در سال ۱۸۸۵ گزارش شد. او مشاهده کرد که اگر به جای چندین بار مطالعه در یک جلسه، بین مرورها در طول زمان فاصله اندازیم، احتمال یادآوری مطالب بیشتر خواهد بود. از دهه ۱۹۳۰ تعدادی پیشنهاد برای استفاده از اثر تأخیر برای بهبود یادگیری وجود داشت، که تحت عنوان تکرار تأخیری نامگذاری شد.

راهکار تکرار تاخیری و تاثیر آن در به خاطر سپاری واژه ها:

یکی از پیشنهادات مربوط به سال ۱۹۷۲ هست، زمانی که دانشمندی آلمانی به نام سباستین لایتنر روشی از تکرار تأخیری با استفاده از فلش کارت را محبوب ساخت. با جداسازی کارت های کاغذی در یک سری جعبه و حرکت کارت ها در هربار مرور موفق یا ناموفق به یک جعبه ی متفاوت، تخمین نسبی از چگونگی به خاطر سپرده شدن یک کارت و زمانی که باید مجددا مرور شود در یک نگاه اجمالی به دست آمد.

استفاده از جعبه ی چند خانه ای در برابر استفاده از یک جعبه ی یک خانه ای پیشرفت بزرگی بود و این مدل به شکل وسیعی توسط نرم افزارهای فلش کارتی رایانه ای به کار گرفته شد. هرچند، این یک برخورد نه چندان دقیق است، چون تاریخ دقیقی که مطلب را باید مجددا مرور کنید به شما نمی دهد و به خوبی از پس مطالب با دشواری های متعدد برنمی آید.

به خاطر سپاری واژه ها

به خاطر سپاری واژه ها

بزرگترین پیشرفت در ۳۰ سال اخیر توسط مؤلفان سوپرممو، برنامه فلش کارتی پولی که از تکرار تأخیری استفاده می کند، صورت پذیرفته است. سوپرممو پیشرو مفهوم سیستمی است که مراقب زمان ایده آل مرور مطالب هست و خودش را بر اساس کارکرد کاربر بهبود می دهد.

در سیستم تکرار تأخیری سوپرممو، هر زمان که به پرسشی پاسخ می دهید، به برنامه می گویید که با چه کیفیتی توانستید که آن را به یاد آورید. کاملا آن را فراموش کرده اید، اشتباه کوچکی مرتکب شده اید، با سختی آن را به یاد آوردید، یا به راحتی به یاد آوردید و غیره.

برنامه از این تعیین کیفیت برای تصمیم گیری در مورد زمان مناسب نمایش مجدد کارت به شما استفاده می کند. از آن جایی که یک خاطره را هر بار که با موفقیت به یاد آورید، قوی تر می شود، زمان بین تکرارها به تبع آن افزایش می یابد. بنابراین ممکن است سؤالی را که برای اولین بار دیدید، دفعه بعد ۳ روز بعد آن را ببینید، و دفعات بعدی ۱۵ روز بعد، ۴۵ روز بعد و به همین ترتیب.

کلام آخر :

این انقلابی در یادگیری بود، چون با این روش میتوان مطالب را با کمترین میزان تلاش یاد گرفت و به خاطر آورد. شعار سوپرممو خلاصه ی همه ی این بحث ها است: «با استفاده از تکرار تأخیری، میتوانید فراموش کردن را فراموش کنید.»

 

مطالعه کنید  عادات زندگی مدرن و تاثیر آن بر آلزایمر

شما چه نظری دارید؟